Klanten service

Wanneer en hoe wordt mijn bestelling geleverd?

De bestelling wordt vaak binnen 2 tot 5 werkdagen als 2 aparte zendingen geleverd, (binnen en buiten-unit). In het weekend en op maandag wordt niet geleverd. Op vrijdag besteld is dus op dinsdag in huis. Op maandag besteld is dinsdag uiterst woensdag in huis.

Is mijn airco voorgevuld met koudemiddel?

Elke airco is al voorzien van koudemiddel en standaard afgevuld tot 8 meter.

Het display op mijn binnen-unit werkt niet meer maar heeft het altijd wel gedaan.

Druk met de afstandsbediening gericht naar de binnen-unit op light (onderaan de afstandsbediening), het display gaat dan weer branden.

Ik heb geen leiding standaard bij mijn bestelde systeem.

Dit klopt, u dient uw leiding apart bij uw systeem te bestellen, dit kan 3, 5 of 7 meter zijn. Wilt u een andere lengte dan kunt u dit telefonisch doorgeven, 0525 – 220 000

Mijn airco koelt slecht of helemaal niet. F0 storing.

Het systeem heeft ergens een lekkage. Deze zit voor 99% op de aansluitingen (binnen of buiten), als de kleine leiding bevriest met het systeem op airco stand is het gas er al bijna uit. Worden de leidingen helemaal niet meer koud dan is het systeem helemaal leeggelopen.

Waar moet ik mijn 220 volt aansluiting hebben?

U dient een 220 volt aansluiting te hebben daar waar u de buiten-unit gaat plaatsen (de buitenunit voedt de binnen-unit door middel van een stuurkabel 4x 1,5m.), op de binnen-unit zelf komt geen 220 volt.

Ik heb een vraag over de installatie, kan ik die stellen?

U kunt van 09:00 tot 22:00 van ma t/m zo voor al uw installatie vragen terecht op het daarvoor bestemde e-mail, info@nu1airco.nl

Waar vind ik de aircofilters?

De filters zitten achter het front van de binnen-unit. Links en rechts zit een kleine inkeping daar kunt u uw vingers achterhouden en dan het front naar voren halen/trekken (dit kan stroef gaan), als het front los is kijkt u tegen de filters aan. Deze kunt u nu verwijderen en schoonspoelen met lauw water en daarna weer terugplaatsen. Dit moet u 1x per 3 of 6 maanden herhalen.

Mijn airco staat op verwarmen maar blaast niet of nauwelijks warme lucht.

Als u de airco op verwarmen heeft staan, duurt het altijd zo’n 5 minuten voordat het systeem warme lucht gaat blazen. Dit komt omdat de pomp eerst moet opwarmen. Verwarmt het systeem helemaal niet meer dan is de F0 melding ingetreden en heeft uw systeem geen koelmiddel meer.

Kan ik ook vanuit België bestellen?

Uiteraard kunt u in België ook gewoon bestellen bij ons. Uw pakket wordt hier in Nederland aan DHL gegeven voor verzending en gaat in België over naar B-post de verzenddagen zijn ongeveer 2 tot 3 werkdagen en in het weekend wordt er niet door B-post geleverd.

Mijn airco lekt water bij de binnen-unit.

Dit kan voorkomen als u uw airco net heeft geïnstalleerd en u de condens-slang niet natuurlijk heeft aflopen (knik of een vernauwing), of u heeft uw systeem te lang en te koud aanstaan waardoor het binnen element bevriest. Oplossing: laat het systeem een paar uur uit staan en zet hem dan weer rustig in bedrijf (vermijd zoveel mogelijk warmtebronnen).

Hoe groot moet het gat zijn om de leidingen naar buiten door te voeren?

Het gat mag minimaal 60 tot maximaal 70 mm zijn. Let op boor schuin naar beneden weg i.v.m. de condensleiding.

IJsvorming op buitendeel

Als de airconditioning wordt gebruikt voor verwarmen dan is het buitendeel aan het koelen; hierdoor blijft vocht aan de verdamper (buiten) plakken. Het vocht dat aan de verdamper plakt kan door de koude temperaturen gaan bevriezen. Het probleem is echter eenvoudig opgelost door de airconditioning even in te stellen op de koelmodus. Het systeem wordt dan omgedraaid en het buitendeel zal gaan verwarmen; het buitendeel ontdooit en de ijsvorming verdwijnt.

De airco gaat aan en weer uit op verwarming mode

Dat gebeurt als de buitenunit is bevroren, hij gaat die dan ontdooien (defrost, DF) de binnenunit voelt dan koud aan maar blaast geen koude lucht.
Na een paar minuten DF gaat hij weer verwarmen.

Heeft u een systeem besteld of wilt u een systeem bestellen.
Laat deze dan altijd inbedrijfstellen door een stek erkend monteur.