Montage uitleg

Wilt u uw systeem laten plaatsen door nu1airco.nl? klik dan rechts bij uw uitgezochte airco op (incl standaard montage).

voldoet de installatie niet aan de hieronder aangevegen voorwaarden klik dan rechts bij uw uitgezochte airco op (montage op maat).
Bij een standaard installatie moet u rekening houden met de volgende punten:

 1. Koelleiding : Heeft u voldoende aan de standaard 3 meter koelleiding ? (lengte van binnen naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt .
 2. Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond , of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden  , de unit word dan op lichte rubberen dragers geplaatst. Een muurbeugel voor muurbevestiging is meerprijs
 3. Afwerking : Voor het afwerken van uw systeem zijn er afwerkgoten , tegen een geringe meerprijs werken wij uw airco leiding netjes af.
 4. Elektra : Aan de buitenunit van de airco zit er aan de rechterzijde +- 3 meter netsnoer vast , binnen dit bereik dient buiten een geaard stopcontact/lasdoos te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. wilt u stroom laten doortrekken naar een stroompunt in de buurt of in huis laten brengen dan rekenen wij hiervoor 50,-tot 5 meter
 5. Doorvoer : De doorvoer naar buiten is uiteraard inbegrepen , we kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton/gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden. Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak ! dan heeft u een dakdoorvoer nodig dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen , epdm en of dakleer .
 6. Condensafvoer : iedere split unit onttrekt vocht uit de te koelen ruimte ,deze slaat hij op in een condens bakje in de binnenunit, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang , deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten .
  Als dit geen optie is bij u en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven(dak/afvoer) pompt.
 7. Hoogte : bij bepaalde systemen en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder ( +- 5 meter ) de buitenunits naar boven te brengen ( dit geld voor alle units ), in goed overleg met u overleggen we dan de opties , dit kunt u aangeven bij uw bestelling . HEEFT U EEN DAKKAPEL MELD DIT DAN.
 8. Opties : Bij een groot deel van onze systemen uit onze assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals wifi , indien dit niet standaard bij het airco systeem is meegeleverd dan monteren wij de module bij installatie tegen meerprijs in , het instellen van de wifi en downloaden van de app dient u zelf zorg voor te dragen , dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen .
  Mocht uw situatie anders zijn als hierboven omschreven of indien u meer materialen nodig heeft dan standaard mee geleverd laat u ons dit dan weten.
 9. 20km va Elburg daarbuiten €1.20 per km
  Dit voorkomt verrassingen achteraf en weet u precies hoeveel de totaalprijs is voor de complete installatie.

Bovenstaande installatie materialen gelden alleen bij airco’s die u heeft gekocht bij nu1airco.nl.

Heeft u al gekeken bij Montage standaard? en is uw situatie anders!. U heeft bijvoorbeeld 6 meter koelleiding nodig, een condenspomp voor uw condenswater, verzwaarde opstelbalken voor de buitenunit op het platte dak of heeft u een daktoevoer nodig omdat u uw buitenunit graag op het dak wilt laten plaatsen. neem dan vrijblijvend contact met ons op. ook voor kantoren, huizen Klik dan hier https://www.nu1airco.nl/contact/